Lindfield

An early 1900s family home set in one of Sydney's leafy Northern suburbs had become too small for a growing family with four children. The architect, Caroline Pidcock of Pidcock - Architecture + Sustainability had been asked to make better use of the space, add two bedrooms, provide a study, children's games room with an adjoining bathroom and address the access issues to the back garden.

Babette Hayes was invited by the architect to work with the clients to establish the colour palette, select furnishings and furniture suitable for the relaxed and informal ambiance the owners wanted to establish for their family.

“The external colour treatment needed to be subtle, taking into consideration the existing colour of the old brick and the roof, while giving the house a contemporary feel. We minimised the difference between the new rendered elements at the rear with the old brick to the front and sides, so as to create a unified exterior, modern in its tonal play of hues using Dulux Dark Fox and Randall, for the verandah, balustrading, posts and timber trims and new wall render.

“Internally we used Dulux 50% strength Antique White to draw in and reflect as much light as possible throughout the house and to highlight the owners extensive collection of large, brillante coloured Aboriginal art works. Discreet taupes and pale donkey tones feature in the practical range of low maintenance furniture and furnishings in the shared family zones so as not to compete with the art work. Each child has their own individual colour highlighted in small doses — red chair, red blind, blue chair, blue blind. The result is a home that celebrates the practical needs and requirements of a growing and lively family.”

Architect: Caroline Pidcock, Pidcock - Architecture + Sustainability 02 9357 1366
Landscape Designer: Andrew Revett, Peter Fudge Gardens